«Учитеся,читайте,і чужому научайтесь,й свого не цурайтесь»

Кожної весни на українську землю приходить велике свято – день народження її геніального сина – Тараса Григоровича Шевченка. Поет залишив нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.

Цього року Шевченківські дні є особливими. Адже 9 березня відзначається 205 річниця від дня народження Великого Кобзаря. З нагоди ювілею 5 березня у нашій школі відбувся Шевченківський марафон, у якому взяли участь учні 5-8 класів,а допомогли провести це дійство учні 10 класу.

Учасники марафону подолали завдання таких етапів:« Декламатори поезій Т.Шевченка»,«Вікторина для знавців творчості поета», « Реставратори поезій», « Шевченко і математика». Найбільшу кількість балів здобули учні 6-Бкласу(160 б.), 8-А класу(153б.), 7- А класу(136 б.),5- А класу(123б.).

Для всіх поколінь Шевченкові поезії будуть актуальними завжди, адже написані людиною, яка поєднувала в собі геніальність і простоту водночас, і не помітити великої любові поета до України просто неможливо. Шануймо мислителя і пророка, поета, художника, борця за волю нашої держави і завжди пам’ятаймо його заповіти!

Кiлькiсть переглядiв: 253

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.