Національний музей "Чорнобиль" відвідали учні 6 В класу

Є межа у печалі, тривога не має межі

22 листопада 2018 року учні 6-В класу відвідали Національний музей "Чорнобиль"

Експозиція, яка налічує близько 7 тисяч експонатів, розповідає про героїчну, самовіддану працю людей багатьох професій— цивільних і військових—щодо ліквідації наслідків найбільшої техногенної та радіоекологічної катастрофи сучасності— ядерної аварії на Чорнобильській АЕС; відображає постчорнобильську екологічну ситуацію в Україні, міжнародне співробітництво з питань обмеження наслідків Чорнобильської катастрофи.

Оснащена експозиція сучасними аудіовізуальними та інформаційно-довідковими технічними засобами, діючими макетами, які розширюють хронологічні та тематичні рамки музею, підсилюють достовірність існуючої експозиції, а електронна «Книга пам'яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» дає можливість ширше осягнути масштаби трагедії через долі тисяч людей.

У музеї можна побачити унікальні відеоматеріали про катастрофу і її наслідки, діючу трифазову діораму«Чорнобильська АЕСдо, під час та після аварії», діючий макет енергоблока ЧАЕС, які розширюють хронологічні та тематичні межі музею, підсилюють достовірність експозиції. Розсекречені документи, карти, фото, особисті речі, історичні реліквії, що зберігаються в музеї, є результатом науково- дослідницької та пошукової роботи працівників музею, спеціальних експедицій у Чорнобильську зону відчуження, у постраждалі від радіаційного забруднення регіони України. Чимало представлених у музеї документів оприлюднені вперше. Девіз музею «Est dolendi modus, non est timendi» (Є межа у печалі, тривога не має межі).

Музей підтримує зв'язки з багатьма установами та громадськими організаціями в Україні та за кордоном, проводить численні тематичні виставки, серед них і міжнародні, пов'язані з відлунням Чорнобиля у світі.

За роки існування музей став музеєм національної трагедії, музеєм-пам'яттю, музеєм-надією, музеєм— символом нездоланності українського народу в найстрашніших випробуваннях.

Кiлькiсть переглядiв: 133

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.