Районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи в Новосілківській ЗОШ

14 лютого 2018 року у Новосілківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи: «Робота з обдарованими учнями: система стимулювання і заохочення, досвід співпраці та партнерства, моніторинг динаміки розвитку обдарувань особистості».

Під час семінару були обговорені практичні аспекти роботи з обдарованими учнями: управлінське забезпечення роботи освітнього закладу з обдарованими дітьми, виявлення здібностей школярів та забезпечення умов для гармонійного розвитку учнів.

Заступником директора з виховної роботи, Каюк Наталією Миколаївною, висвітлена система роботи навчального закладу щодо стимулювання і заохочення всіх учасників освітнього процесу до саморозвитку та самовдосконалення. Педагоги школи поділилися секретами співпраці з батьками аби діти досягали успіху в різних сферах: навчальній, науково-дослідницькій, морально-етичній, громадській.

У навчальному закладі добре налагоджена робота класних керівників з учнівськими колективами, яка спрямована на формування емоційного інтелекту. Для цього розроблена система годин спілкування з елементами тренінгу для школярів 5-11 класів. Каюк Н.М. ознайомила заступників директорів із особливостями впровадження даної форми роботи з учнями та наголосила на систематичній співпраці з батьками. Саме практичні навички, які здобувають школярі під час годин спілкування з елементами тренінгу дають їм «ключі» до успіху, допомагають особистості виявити та реалізувати закладені природою здібності з найбільшою користю для себе та суспільства.

На семінарі-практикумі заступники мали змогу ознайомитися із науково-дослідницькою діяльністю учнів школи, про яку докладно розповіла Фоміна Олена Леонідівна, керівник наукового товариства «Ерудит». Романюк Марія, учениця 7 класу, продемонструвала присутнім постерний захист дослідницької роботи «Дослідження біологічних та екологічних особливостей мурах».

Сімоник Наталія Юріївна, вчитель географії, ознайомила присутніх із особливостями роботи з академічно обдарованими учнями та представила для перегляду роботу вихованців туристичного гуртка «Галопом по Європі».

Новосілківська школа – це сучасна освітня платформа для формування ключових компетентностей школярів, розвиток їх здібностей та обдарувань шляхом збереження та примноження шкільних традицій про що розповіла присутнім педагог-організатор школи, Романюк Тетяна Павлівна. Лідери учнівського самоврядування продемонстрували суспільно значущий проект «Від маленької ідеї до великої справи» та розповіли присутнім про співпрацю з громадськими організаціями, фондами, об'єднаннями та асоціаціями, які є партнерами у проведенні цікавих проектів дитячо-юнацької організації «Гармонія».

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.